Pirotechnika Blog

Pirotechnika Blog

Tűzijáték Kisszótár - Pirotechnikai osztály

2013. december 07. - kirchner

Pirotechnikai osztály

A pirotechnikai termékeket hatóanyag-tartalmuk és felépítésük szerint osztályokba sorolják.

Az I. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket 14. életévét betöltött állampolgár egész évben megvásárolhatja és használhatja.
A II. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket 18. életévét betöltött személy vásárolhatja meg december 28-a és 31-e között, valamint csak december 31-én 18 óra és január 1-én 6 óra között használhatja fel.
A III. és IV. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket csak pirotechnikus vásárolhatja és működtetheti. (Viszont szilveszterkor használgatók egyes III. osztályú termékek, ezekre a II. osztályúakra vonatkozó szabályozás érvényes.)
Az V/1. és V/2. pirotechnikai osztályba tartozó műszaki pirotechnikai termékeket csak nagykorú személy vásárolhatja meg, és egész évben használhatja.
Az V/3. pirotechnikai osztályba tartozó műszaki pirotechnikai termékeket csak tárolási engedéllyel rendelkező gazdálkodó szervezetek vásárolhatják meg, kivéve a fagykár elleni füstölőt, amire a V/1. és V/2. osztályú termékekre vonatkozó szabályok érvényesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pirotechnika.blog.hu/api/trackback/id/tr125787374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása