Pirotechnika Blog

Pirotechnika Blog

Tűzijáték bomba

2010. január 18. - kirchner

 

A nagy tűzijátékok alapvető termékei. Általában gömb vagy henger alakú termék, főként fényhatású csillagokkal a belsejében. Átmérője 30-400 mm, a 40-50 mm-nél nagyobbakat már csak szakképzett pirotechnikus használhatja engedéllyel. Belső részében található a bontótöltet, a pirotöltet és a késleltető. A test alján, illetve külsején van elhelyezve a lökő töltet és a gyújtórendszer. Indítására rendszerint villamos izzógyújtót használnak, de az végezhető kézi gyújtással is – megfelelő hosszúságú – gyújtózsinór közbeiktatásával.

Indításakor a lökőtöltet és a késleltető rendszer egy időben gyullad, majd a röppálya csúcsán (100-150 m magasságban) a késleltető rendszer működteti a bontótöltetet, amely begyújtja és szétveti a pirotechnikai töltetet (a különböző színű csillagokat vagy egyéb pirotechnikai hatást keltő pirotesteket).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pirotechnika.blog.hu/api/trackback/id/tr71682262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása